Proposta d’ètica política

Posted: Juny 10, 2011 in Multimèdia, Novetats

Proposta d’ètica política
Als representants del poble:
 
Siau conscients de la responsabilitat que acabeu d’adquirir. Si de veres ens voleu representar a tots i totes heu de canviar la manera d’actuar i respondre a les inquietuds de la població, a partir dels que considerem els pilars bàsics per un correcte funcionament democràtic:

Transparència, col·laboració i participació.

Transparència: un govern transparent fomenta i promou la rendició de contes de l’administració davant la ciutadania i proporciona informació del que es fa i els seus plans d’actuació.

Col·laboració: un Govern col·laboratiu implica i compromet als ciutadans i demés agents en el propi treball de l’administració.

Participació: un Govern participatiu afavoreix el dret dels ciutadans a participar activament en la conformació de polítiques públiques i empeny a l’administració a beneficiar-se del coneixement i experiències dels ciutadans.

Per tot això proposem que s’adoptin les següents mesures:

 • Una comunicació permanent i transparent entre l’administració i el poble mitjançant la creació i potenciació de les assemblees de barri.
 • Tal i com indica la llei 37/2007 del 16 de novembre i seguint el projecte “Open Government Data”, demanam que tota la informació que no tengui caràcter privat dels ciutadans es consideri informació pública i es publiqui baix llicencia Creative Commons garantint la reutilització i l’accessibilitat per forma equitativa e immediata per tota la ciutadania.
 • Que en cas de que un dels nostres representants, exercint la seva funció, incompleixi la llei vigent, es faci càrrec a títol personal de qualsevol responsabilitat que aquesta il·legalitat pugui provocar. (No volem més “Ponts de riuets” sense càrrecs polítics responsables).
 • S’entén que el càrrec polític es vocacional i per això demanem que els salaris d’aquests no puguin superar la mitja interprofessional equivalent al càrrec que ocupa. De la mateixa manera demanem la supressió de dietes per l’assistència a actes públics, ja que aquesta forma part de la seva ocupació.
 • Que cap dels nostres representants tingui de manera gratuïta privilegis pels quals el poble ha de pagar. Si hem de pagar per aparcar al carrer, vosaltres també; si vosaltres no pagueu, el poble no ha de pagar.
 • Que es controli l’absentisme laboral tant del personal de l’administració pública com dels polítics que hi treballen, prenent les mesures corresponents a la falta comesa.
 • Que els ciutadans puguem participar dels pressupostos de l’ajuntament mitjançant la coneguda fórmula de “pressupostos participatius de Porto Alegre”, contemplant la realització de referèndums en temes importants pel poble.
 • Que els plens es facin a un hora en que la gent pugui participar, a les 11 del matí molta de gent fa feina. Suggerim l’emissió en directe a través de la web.
 • Que es redueixin els càrrecs de lliure elecció o de confiança.
 • Que l’ajuntament es comprometi a implicar-se o al menys tenir en consideració les proposes de les associacions i assemblees de barri.
Anuncis
Comentaris
 1. Bon vespre, per facilitar que la gent es puguí anar afegint a la marxa (els que treballen, són un poc majors, tenen nins petits, etc) una opció seria passar per punts on hi ha el tren, i que deixant el cotxe a Manacor, agafar el tren i anar sumant-se a la marxa al llarg del dissabte o diumenge.

  Una salutació

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s