ASSEMBLEA DE POBLES.

Posted: Juliol 27, 2011 in Inici

Dissabte 16 de Juliol 2011. Manacor.

Assistents:

Manacor, Sóller, Bunyola, Inca i Marratxí. (També hi ha un senyor de Palma però ens diu que NO ve en representació a Palma)

Acte:

 1. Elecció del moderador/a , torn de paraula i acta.

 2. Assemblea anterior a Inca

 3. Els pobles presenten les seves activitats i a quin punt es troben.

 4. Propostes entre pobles.

 5. TOP.

 6. Opinió sobre el treball de Palma

 7. Casal okupat recentment Sa Foneta.

 8. Ordre del dia de la següent assemblea i lloc.

1/ 2: Elegits els moderadors (Bunyola i Marratxí), les assistents d’Inca ens comenten que l’assemblea de la setmana passada van estar comentant la feina de cada poble. Acceptam aquest punt com a següent.

3: Per pobles:

 • Sóller- Fan fer una assemblea multitudinària per recobrir gent i va ser un èxit. Tenen un manifest elaborat i acabat,fan paredeta d’informació dels dissabtes i han creat un grup de treball per arribar informació a quin no pot físicament.

 • Bunyola- Estan fent feina amb el pla territorial, són uns dels 5 municipis de Mallorca sense Agenda Local 21 i l’estan exigint.

 • Manacor- Vam informar de les activitats del dijous, de l’informatiu, l’espai setmanal al Manacor i Cent per cent ,les assemblees, els dissabtes i la problemàtica amb la policia local que no ens permet la recollida del campament.

 • Inca- Dimecres fan un taller de camisetes a les 19:30 sorgit de la proposta “Ses assemblees s’en van de festa”: es una forma de mostrar el missatge amb camisetes vagis on vagis;ens ha ofert deixar-nos el material per elaborar camisetes nosaltres. S’organitzen per anar a l’hospital d’Inca per lluitar amb la sanitat i tenen fulletons per repartir.

 • Marratxí- Hi ha poca gent i tenen la problemàtica de que són 4 nuclis. Estan fent feina amb la difusió. Sóller proposa a Marratxí que es crei una assemblea itinerant, la resposta de Marratxí és que dita proposta ja es va dur a assemblea i no va tenir èxit.

 • Palma (senyor que va venir a títol individual): Ens comenta la problemàtica amb el grup de jubilats que van per el seu conta, es volen separar d’ells. Sobre el desallotjament de Graciela, va faltar comunicació i havia molta repressió policial. En Raul de Bunyola matisa que la falta de informació va ser deguda a que la senyora va esperar fins el darrer moment perquè havia de reunir-se amb el responsable del banc que al final no va aparèixer. Per això rapida difusió i insuficient.

  Ens comenta que als barris hi ha punts d’informació i que a la universitat lliure la setmana passada fan fer unes xerrades sobre l’okupació del moviment a Espanya, van venir gent de Madrid, de Barcelona, de Granada..

4:¿?

5: Torn Obert de Paraula-

a) Es planteja fer les reunions cada 15 dies o 1 mes, i debatir a cada assemblea quin ha de ser l’estructura i /o sistema de les assemblees. Cada persona comenta la importància de cada assembla (poble, interpoble, general..) i es decideix que a cada assemblea de Poble es xerrarà sobre el tema i com a ordre del dia de la següent reunió s’establirà una Estructura.

b) Es necessari coordinar molt més la formació. Crear una xarxa de contactes on sempre tothom pugui saber que es fa a cada poble, de manifestacions, xerrades, desnonaments etc… Si aquesta xarxa pot ser forta es poden dur a terme assemblees amb menor afluència. Per exemple cada mes.

Aquest punt s’ha de comentar a l’assemblea de cada poble i donar una proposta de com poden crear una xarxa de contactes, via email o telèfon.

6: La visió de Palma pels altres pobles- (20 minuts)

Marratxí sent que la unilateralitat de Palma deixa de banda els altres pobles, com per exemple la falta de comunicació sobre el blog de moviment 15m.org. Bunyola comenta que aquest blog o moviment imaginari es va crear davant la manifestació de 19 J per poder difondre i per temes legals, que no hi ha mala fe a Palma però si es podria donar un “toque”; es considera que Palma hauria de tenir en conta més als pobles i a l’assemblea de pobles, per exemple no s’ha presentat cap responsable. S’ha acordat que el representant de Marratxí comentarà la nostre visió a Palma.

7: Sa Foneta (10 min)-

Hi ha diferents punts de vista sobre si donar suport o no el casal. Alguns/es creuen que l’okupació es una forma de lluita més i indirectament provocada pel sistema que es pretén canviar (esbocar..), altres senyalen que hi ha la via de desvincular-se del casal i l’okupació perquè som moltes veus diverses i perdrem veus, i també la via de vincular-se al casal perquè precisament som molts veus i diverses. També es comenta que el problema no està amb la il·legalitat o legalitat si no amb lo moral i immoral .

8: Propera assemblea- DISSABTE 23 A LES 19:00 A SOLLER, PLAÇA DE LA CONSTITUCIÓ.

Es decideix que si a alguna assemblea Un poble no pot anar-hi, envii un Word a algún altre poble perquè aquest comenti el que han decidit a assemblea.

ORDRE DEL DIA DE DISSABTE:

 1. Moderadors/es

 2. Informació de pobles.

 3. TOP

 4. Propostes interpobles

 5. Definició assemblees i estructura

 6. Contactes

 7. Decisió pròxima assemblea i ordre dia.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s