Assemblea Mallorca. Soller 23.07.2011

Posted: Agost 2, 2011 in Inici

Assistència: Soller, Bunyola, Marratxí i Manacor

 

Ordre del dia:

 

0. Escollir moderador i pressa d’acta

1. Actualització dels pobles

2. Torn obert de paraula

3. Accions interpobles

4. Funcions i estrictura de l’assemblea interpobles

5. Contacte

6.Pròximes reunions, llocs i ordre del dia.

0

 

Modera: Soller

Pren acta: Manacor

 

1

 

Marratxí: informen que estan gairebé amb la mateixa situació que la setmana passada, s’intenten trobar diferents mètodes de difussió. Es comenta també que hi ha molt poca participació jove.

 

Bunyola: han tret una revista relacionada amb el moviment, es castellet, també tenen blog (bunyola es mou). Informen que han decidit fer pressió a l’ajuntament ja que el batle del poble s’ha pujat el sou al primer plenari i encara no hi ha proves de que hagi deixat la docència tal com ha dit, així mateix comenten que ha augmentat la seva participació i que ara es reuneixen al local de la parroquia els dijous a les 20:00, abans es reunien a la plaça o a l’antic mercat (que ara han tancat).

 

 

Manacor: informen que les coses tampoc han canviat gaire en una setmana, l’assistència de persones a les assemblees ha baixat, tot i que també es té en compte l’època en que estem,l’estiu. Per una altra banda s’ha solucionat el problema que hi havia mab la policia local, que no els deixava treure els materials que en prinicpi ens guardaven després del desallotjament, es comenta també que cada dijous es fa una activitat de formació a la plaça i que aquesta setmana hi ha un cineforum organitzat per “recerca pruaga” iq ue abans es passarà lk’estrena de l’informatiu lo tort TV, refernt a això és diu que ja s’està preparant el següent. Cada setmana es tenen dues seccions fixes a dues revistes locals.

Per acabar es comenta que a les darreres assemblees s’ha estat xerrant molt del futur, des de Manacor s’intentarà formar-se tot el que sigui possible per fer front a tot el que ve aquesta tardor.

 

Soller: desde Soller s’informa que no hi ha moltes novetats respecte a la reunió anterior, entre altres coses es diu que han aconseguit que l’oposició firmi el manifest de l’assemblea. La gran assemblea que varen prepàrar va tenir molt d’èxit en un prinicpi però ara gauirebé s’han quedat els mateixos a excepció d’alguns més.

 

 

 

 

 

Es comenta la problemàtica de la recollida de fems, l’empresa encarregada ha decidit no recollir-ho a partir de diumenge, des de l’assemblea hi ha varies propostes, algunes d’elles són duu tot el fems davant l’ajuntament ja que és aquest el que fa dos anys i mitj que no paga als emplats de l’empresa encarregada de recollir el fems, el poble sí que segueix pagant.Per una altra banda es comenta també que ha pujat el butano, des de Soller han començat a escriure a les botelles com a forma de protesta, alguns els hi han dit que això és ilegal tot i que no està clar sí és així o no. Per acabar comenten que tenen moltes idees i moltes activitats pensades així com una secció fixa auna revista del poble.

 

Informació Palma: el que informa sobre Palma comenta primer de tot que no ve en respresentació ni és un enviat de l’assemblea de pl Islàndia. Els companys que varen venir a Manacor a l’assemblea interpobles de la setmana pasada varen fer arribar les crítiques a l’assemblea de pl Islàndia, es veu que des d’allà es proposa abolir l’assembla de pl Islàndia per poder donar pas així a la descentralització total tot i que aquest és el punt que tenen previst per l’assemblea de diumenge.

En quan a Sa Foneta, es comenta que l’edifici pertany al banc sabadell tot i que no han rebut cap denuncia perquè l’edifici està endeutat i ningú es vol fer càrreg d’aquesta deute. Ara estan arreglant l’edifici i tenen ja moltes propostes per fer d’aquest edifici vell i deixat un centre social okupat de i per a la ciutat.

 

Al facebook hi ha tota la informació dels membre d’Inca que no han pogut venir fins a soller.

 

2

 

  • Es reu el tema de la importància de tenir més contacte entre els pobles, alguna cosa que sigui senzilla i on ens poguem comunicar tots.
  • S’informa que a barcelona s’han centrat amb un tema per fe-hi feina a fons, el tema són les retallades, es comunica perquè podria estar bé que tots ens centressim amb un objectiu concret.
  • Es proposa fer una revista de tots els pobles, aquesta seria un recull de totes les publicacions que surten a les revistes locals dels pobles.

 

3

 

  • Tunel de Soller: el tunel de soller està pagat tot iq ue tothom que vulgui passar encara ha de pagar. Es proposa a tots els pobles que vulguin participar trobar propostes d’accions i presentar-les a la següent assemblea de pobles.
  • El grup legal de palma proposa estar en contacte amb totes les persones o les comissions legals dels altres.
  • Es proposa fer una demanda clara a tots els pobles, reclamar la grstió pública dels serveis públics: sanitat, aigua i residus.
  • Es proposa que tots els pobles escriguin també a les botelles de butano com a començat a fer Soller.

 

4

 

S’arriba al coscens de que l’assembla interpobles serà l’assemblea mallorca, una assemblea general de pobles però no en poder de decisió (sí en poder de decisió sobre el funcionament) siní informativa i de comunicació entre pobles, l’assemblea interbarris de palma vendria a formar part d’aquesta com un pble més. Es decideix per conscens també fer-la cada 3 setmanes.

 

 

 

5

 

Cada assemblea demanarà a la seva i es decidirà si es vol o no donar un num de contacte personal.

 

6

 

Pròximes assemblees:

 

13 d’agost a Marratxí a les 19:00 plç esglesia.

3 de setembre a Bunyola a les19:00 coincidint amb les festes del poble.

 

ordre del dia 13 d’agost:

 

0. Escollir moderador i pressa d’acta

1. Actualització dels pobles

2. Torn obert de paraula

3. Accions interpobles

4.Contacte

5. Pròximes reunions, llocs i ordre del dia.

 

TASQUES DE CADA POBLE PER A LA PRÒXIMA ASSEMBLEA DE MALLORCA:

 

1- Dur propostes concretes de les problemàtiques comuns a tots els pobles.

2- Xerrar i fer propostes d’eines que ens servesquin per crear un grup (assemblea mallorca) i subgrups(pobles) per a millorar el contacte i a més a més donar-ne difusió.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s